Optika Nadoh je pogodbeni dobavitelj medicinsko-tehničnih pripomočkov pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), kar pomeni, da lahko k nam pridete z naročilnico za pripomoček za izboljšanje vida, ki vam jo je izdal oftalmolog v koncesijski ambulanti.

Recept za očala za gledanje na daljavo lahko dobite vsaki dve leti, otroci do dopolnjenega 15. leta pa vsako leto. Recept za očala za bližino pa vam pripada šele po dopolnjenem 63. letu starosti.

Na naročilnico za očala lahko očala dobite brezplačno v okviru cenovnega standarda, ki ga je določil ZZZS. S cenovnim standardom, ki ga najdete tukaj, je določena najvišja vrednost pripomočka.

Če želite boljši okvir ali boljša stekla, morate doplačati razliko. Pred tem morate podpisati Izjavo o nadstandardu, s katero soglašate, da ste pripravljeni za očala doplačati.

Kakšen je postopek pridobitve recepta?

  1. Splošni zdravnik vam izda napotnico za okulistični pregled.
  2. Z napotnico splošnega zdravnika se prijavite na očesni pregled v okulistični ambulanti s koncesijo za preglede. V Postojni je to ambulanta.
  3. Na okulističnem pregledu vam bo oftalmolog napisal naročilnico (recept). Ta vsebuje podatke o vaši dioptriji ter šifro očal, ki določa višino povrnjenega stroška za očala.
  4. Z naročilnico greste v optiko, ki je pogodbeni dobavitelj medicinsko-tehničnih pripomočkov pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Tu lahko izberete očala in stekla.

Naročilnico morate koristiti v roku 30 dni od datuma izdaje.

Če imate še kakšno vprašanje glede naročilnice oziroma recepta, nas pokličite na 05 72 62 137.