Redni strokovni očesni pregledi so ključni za dober vid in zdravje oči. Čeprav nimate posebnih težav z vidom ali očmi, je priporočljivo, da jih na nekaj let pregleda strokovnjak (optometrist ali oftalmolog), ki preveri, ali se na vaših očeh pojavljajo nepravilnosti, ki so lahko pokazatelj očesnih, včasih pa tudi drugih zdravstvenih obolenj. Okulistični pregled je priporočljivo opraviti vsaki dve leti, lahko pa tudi prej.

Če opažate, da se vam vid slabša, je pregled še toliko bolj priporočljiv. Zgodnje odkrivanje in odpravljanje nepravilnosti je tako kot pri drugih zdravstvenih stanjih ključnega pomena.

Opravljamo preglede za:

Pri pregledu vida je ključno, da to opravi strokovnjak, ki je za to usposobljen, torej oftalmolog ali optometrist. V naši optiki očesne preglede opravljat dr. Emil Oblak, optometrist. Pri izbiri očal in stekel ali drugih pripomočkov vam svetujeta optik in tehnik optik.

Sodelovanje vseh treh strokovnjakov – optika, optometrista in oftalmologa – je ključno za celovito oskrbo in dober vid strank. Optik je strokovno usposobljen za izbiro in izdelavo očal, optometrist za korekcijo vida in odkrivanje nepravilnosti oči, oftalmolog pa zdravi bolezni oči, operira in lahko predpiše potrebna zdravila.

Očesni pregledi se izvajajo v naši ambulanti  vsak četrtek od 16. ure dalje. Izjemoma so razpisani tudi drugi termini, o katerih vas sproti obveščamo. Vse razpisane termine najdete tukaj.

NAROČILO NA PREGLED