V ponudbi imamo korekcijska stekla domačih in tujih proizvajalcev. Vsa imajo svoje prednosti in specifike, zato vam bomo glede na vaše potrebe svetovali, katera so najbolj primerna za vas.

Blagovne znamke stekel: Zeiss, Essilor, Alcom, Okm, Optimed, Rodenstock.

Pri steklih lahko izbirate tudi med številnimi dodatki oziroma nanosi:

  • zaščita proti bleščanju (antirefleks),
  • zaščita pred praskami (trdi sloj),
  • fotokromatska stekla (se zatemnijo, ko pridete na svetlobo/sonce oziroma se prilagajajo svetlobi – v temnejših prostorih so transparentna, v svetlejših pa potemnijo in nudijo UV‑zaščito),
  • stanjšana stekla (če imate visoko dioptrijo, je dobro, da izberete stanjšana stekla, saj so v primerjavi z navadnimi lažja in tanjša, nošenje očal pa je bolj udobno),
  • dodatni nanosi pri sončnih očalih

Progresivna stekla/multifokalna stekla

Progresivna stekla omogočajo oster vid tako na daleč kot tudi na blizu. Popravljajo torej daljnovidnost in kratkovidnost, hkrati pa zagotavljajo oster vid tudi na vse srednje razdalje. Pri progresivnih steklih je pomembno, da so prilagojena posamezniku. Priporočljivo je, da pred naročilom stekel opravimo ustrezne meritve, s katerimi določimo višino, na kateri steklo za daljnovidnost prehaja v steklo za kratkovidnost (+povezava do visioffice).

Bifokalna stekla

Bifokalna stekla spadajo v družino starejše generacije multifokalnih stekel. Pri bifokalnih steklih sta dela za gledanje na daleč in blizu ločena. Ob pogledu na bifokalno steklo vidimo na dnu stekla nekakšen kvadratek, ki je namenjen gledanju na blizu.